Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2006

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

http://4ksm.kke.gr

Σε αυτή την διεύθυνση μπορείτε να υπογράψετε κατά των προσπαθειών να τεθεί εκτός νόμου η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας

Το πλήρες κείμενο είναι το παρακάτω:

Εμείς που υπογράφουμε την έκκληση αυτή, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα αυθαίρετα μέτρα του υπουργείου εσωτερικών της Τσέχικης Δημοκρατίας που αποσκοπούν στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας [ KSM] ως «κοινωνικής νεολαιίστικης οργάνωσης».

Αυτές οι επιθέσεις και διακρίσεις με συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική στόχευση δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν τμήμα μιας γενικότερης άδικης, αντιδημοκρατικής και αντικομουνιστικής εκστρατείας που επιδιώκει τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος της οργάνωσης για τον λαό της Τσέχικης Δημοκρατίας και ειδικότερα για τη νεολαία.

Επιδιώκεται ξανά η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της κοινωνικής δράσης για την υλοποίηση των αναγκών της νεολαίας , για ειρήνη, εκπαίδευση, δουλειά, αλληλεγγύη, καθαρό περιβάλλον και προοδευτική πολιτιστική δημιουργία.

Η απόπειρα εξαναγκασμού της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας για αλλαγή της ιδεολογικής της βάσης κάτω από την άμεση απειλή να τεθεί εκτός νόμου, αποτελεί μια νέα σοβαρή επίθεση ενάντια και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας, το 3ο σε κοινοβουλευτική επιρροή κόμμα της χώρας, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Οι νέες ενέργειες της Τσέχικης κυβέρνησης συμπληρώνουν τις πολύμορφες διακρίσεις και απαγορεύσεις που αντιμετωπίζουν ήδη οι κομμουνιστές. Την ίδια στιγμή επιχειρείται η αποσιώπηση των εγκλημάτων των υποστηρικτών της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας και πολιτικής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας , με τους κομμουνιστές και τους προοδευτικούς ανθρώπους στην Τσέχικη Δημοκρατία που αντιστέκονται και υπερασπίζονται βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων και κάθε μέτρου ενάντια στην Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας - KSM ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη δράση της.