Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2006

Έχω να παίξω ένα μήνα World Of Warcraft και... είμαι καλά


Γενικά από τότε που βγήκε το WoW έχω περάσει αρκετές περιόδους «αποτοξίνωσης» (ίσως και χωρίς εισαγωγικά) από αυτό το game. (το είχα σταματήσει ολόκληρο το καλοκαίρι) Όσοι έχουν ασχοληθεί με τέτοιου είδους παιχνίδια ξέρουν τι είδους εξάρτηση σου προκαλούν. Αλλά τον τελευταίο μήνα που είπα να κάνω ακόμη ένα διάλειμα, με αφορμή και την λήξη της συνδρομής μου, προσπαθώ να πάρω την απόφαση να μην ασχοληθώ ποτέ με αυτό το game και γενικά αυτού του είδους.

Βέβαια ποτέ δεν είμουν από αυτούς τους «σκληροπυρηνικούς» gamers που ξημεροβριαδάζονται πάνω στο pc προσπαθώντας να τους πέσει ένα συγκεκριμένο item από μια συγκεκριμένη περιοχή του παιχνιδιού. Όμως ακόμη κι αν δεν έχεις αυτή την λογική, αργά η γρήγορα το ίδιο το παιχνίδι προσπαθεί να σε βάλει σε τέτοιο λούκι. Δύσκολα δεν την πατάς. Άσε που για να συνεχίσεις να πηγαίνεις με την ομάδα σου (guild) σε κάποια events θα πρέπει να είσαι όσο γίνεται καλύτερα «ντυμένος» (καλύτερα όπλα, armor κλπ)

Οπότε ή προσπαθείς να λιώσεις κι άλλο για να είσαι ισάξιος με τους άλλους, ή μένεις πίσω και αρχίζεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου για το game. Εγώ βρέθηκα κάπου ενδιάμεσα.

Όταν αρχίζεις ένα τέτοιο game και ξέρεις περίπου πόσο εθιστικό είναι, έχεις και την εντύπωση ότι έχεις την ωριμότητα να αντέξεις. Να κρατήσεις κάποια όρια μεταξύ του real life και του game life. Μπορεί να τα ψιλοκαταφέρεις. Άλλα όπως το βλέπω τώρα που είμαι σε «αποτοξίνωση» δεν είναι έτσι. Μπορείς να περιορίσεις το game time σε έναν βαθμό, αλλά δεν μπορείς να περιορίσεις την σκέψη σου που γυρνάει συνεχώς γύρω από το game. Αρχίζεις να μιλάς με τον τρόπο που μιλάς μέσα στο παινχίδι. Ακόμη και τις ώρες που είσαι εκτός παιχνιδιού σερφάρεις στο internet σε site που έχουν σχέση με το παιχνίδι. Αν η παρέα σου ασχολείται με το WoW τότε συνεχώς το μόνιμο θέμα συζήτησης θα είναι το WoW. Αν η παρέα σου δεν ασχολείται με το παιχνίδι, τότε αρχίζεις και πλήτεις και απομονώνεσαι από την παρέα. Γενικά το παιχνίδι σε αποπροσανατολίζει από τα πάντα. Σου γίνεται τρόπος ζωής. Αυτοκαταστροφικός τρόπος ζωής όμως.

Γι'αυτό και λέω ότι στο «αποτοξίνωση» από το WoW, ίσως να μην χρειάζονται τα εισαγωγικά. Άλλωστε έχουν αναφερθεί μέχρι και θάνατοι από τέτοιου είδους παιχνίδια.

Προβληματίζομαι πολύ και από την δική μου εμπειρία, αλλά κυρίως από τα μικρά παιδιά που έχουν κολλήσει άγρια. Το πρόβλημα το βλέπω καθημερινά, γιατί τυχαίνει να είμαι ιδιοκτήτης ενός Internet Station. Δυστυχώς επέλεξα μια δουλειά για να μπορώ να βγάλω κι εγώ ένα μεροκάματο, και στην πορεία διαπίστωσα ότι ίσως λειτουργώ και σαν «βαποράκι» (μάλλον πρέπει να βγάλω και από αυτή την λέξη τα εισαγωγικά). Είμαι σχεδόν πεισμένος ότι τα Internet Stations όσων αφορά τον τομέα των games λειτουργούν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας και ανήλικων ανθρώπων.

Ναι, μπορεί ο καθένας να παίζει και στο σπίτι του αν δεν υπήρχαν τα Net Stations. Αλλά αυτά βοηθάνε στην διάδοση τέτοιου είδους παιχνιδιών. Η μεγάλη πλειοψηφία παίζει από Net Stations και το έχει μάθει μέσα από αυτά. Μόνο τώρα τελευταία αρχίζουν κάποιοι να βάζουν DSL στο σπίτι για να παίζουν πλέον ανενόχλητοι. Τα μικρά παιδιά όμως θα εξακολουθήσουν να παίζουν στα Net Stations για πολύ ακόμη.

Υπάρχουν δεν υπάρχουν πάντως τα Net Stations υπάρχει η τάση γενικώς για Online games. Ειδικά και από τον τρόπο ζωής των παιδιών, κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Η εικονική ζωή που προσφέρουν αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλος πειρασμός, για να ξεφύγει κάποιος από την αποξένωση και τα προβλήματα της ζωής του.

Γενικά είμαι απαισιόδοξος για το που οδηγεί η φάση. Δύσκολα τα πράγματα. Και θα φανεί πολύ περισσότερο το πρόβλημα στο μέλλον. Τώρα μπορεί να κάνουμε και πλάκα με το θέμα, αλλά σε μερικά χρόνια δεν θα είναι καθόλου πλάκα. Οι γονείς είναι ανήμποροι και ανίκανοι (εκ των πραγμάτων, γιατί αυτοί ζήσανε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή και δεν έχουν και ιδέα από Η/Υ) να αντιμετωπίσουν το θέμα. Πολλοί μάλιστα είναι και ήσυχοι γιατί το παιδί τους δεν γυρνάει από εδώ κι από εκεί, αλλά είναι κολλημένο πάνω σε μια οθόνη για ώρες ολόκληρες. Το εκπαιδευτικό σύστημα από την άλλη, γενικώς είναι ανίκανο και δεν έχει και καμιά όρεξη να προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από εξειδίκευση εργατικού δυναμικού. Είναι μάλιστα συνένοχο για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2006

Τα παράπονα ενός μΠΑΟΚτζη στον Αη Βασίλη


Ακούστε αυτό το mp3

Το σκίτσο το πήρα από εδώ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006

Επιθέσεις φιλίας


Μ'αρέσουν όλες αυτές οι επιθέσεις φιλίας. Τόση αγάπη τελικά προς τους Κομμουνιστές! Για το καλό σας, λέει, κάντε αυτοκριτική για τα εγκλήματα των Κομμουνιστικών καθεστώτων. Δηλαδή ξεκινάμε με το αξίωμα ότι υπάρχουν Κομμουνιστικά εγκλήματα. Απλά τώρα πρέπει να βρούμε ποια είναι αυτά. 15 χρόνια μετά τις ανατροπές και ακόμη τα ψάχνουν. Μα τόσο καλά κρυμμένα είναι? Κι έχεις και τον κόσμο στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες να νοσταλγεί.

Δεν καταλάβατε, λέει, το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο. Το παρεξηγήσατε, λέει. Για να δώσει την ευκαιρία, λέει, στα Κομμουνιστικά Κόμματα να κάνουν αυτοκριτική και να εξιλεωθούν από την κακή εφαρμογή της καλής Κομμουνιστικής ιδεολογίας, γίνεται όλη η φάση. Έτσι μετά ξεκομμένοι από το κακό παρελθόν, να βγείτε στον κόσμο από καλύτερη και τίμια θέση.

Δεν εξισώνει, λέει, την Κομμουνιστική ιδεολογία με τα εγκλήματα. Η Κομμουνιστική ιδεολογία είναι μια χαρά και πολύ ωραία. Ωραία ρε παιδιά. Αν βρίσκετε σωστή την ιδεολογία ας την εφαρμόσουμε. Σχεδιασμένη οικονομία, κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, μηδενική ανεργία, δωρεάν παιδεία, υγεία, αθλητισμός, στέγη κλπ Ποιο είναι το πρόβλημα? Μην στενοχωριέστε. Δεν θα γίνουν εγκλήματα. Τώρα τα καταδικάζουμε αφού. Και αφού συμφωνείτε κι εσείς με τον Κομμουνισμό δεν χρειάζεται και η ταξική πάλη, που βγάζετε σπυράκια με αυτή. Ούτε ένας πυροβολισμός δεν θα πέσει. Θα μαζευτούμε μια μέρα όλοι μαζί και θα αποφασίσουμε να κάνουμε Κομμουνισμό. Κανείς δεν θα φέρει αντίρρηση. Έτσι ωραία και απλά. Πολιτισμένα. Όπως Αμερική!

Με το μνημόνειο, λέει, δεν σκοπεύουν να κυνηγηθούν οι Κομμουνιστές και τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Απλά θα καταδικαστούν στην συνείδηση του κόσμου, ειδικά στον κόσμο που είναι νοσταλγός. Δεν χρειάζεται να πάμε τους Κομμουνιστές στα ξερονήσια πλέον. Απλά τους κρεμάμε κουδούνια. Το τάδε Κομμουνιστικό Κόμμα δεν καταδίκασε τον σταλινισμό. Είναι τεντυμπόϊδες. Ε, εντάξει. Το πολύ-πολύ να τους κουρέψουμε γουλί, για να τους ξεχωρίζουμε. Ίσως να τους βάλουμε και κανένα αστέρι στον κόρφο τους, για να τους διακρίνουμε καλύτερα. Αλλά θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Συγνώμη για την παρεξήγηση!

Αίσχος! Τελικά δεν υπάρχει πουθενά αξιοκρατία!

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2006

Η μεγάλη μάχη συνεχίζεται!

Ο ηρωϊκός Ελληνικος λαός αμύνεται σθεναρά!
Ή ταν ή επι τας!

Τουλάχιστον κάποιοι φοράνε συνεχώς τις αλυσίδες τους!!!!

Ευτυχώς χιονίζει και καμιά φορά...


...κι έχουμε την ευκαιρία να διακρίνουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί τις διαφορές της δημοκρατικής παράταξης από την επάρατο δεξιά!

Επάνω τους Γιωργάκη. 2-3 ακόμη κακοκαιρίες και έγινες Πρωθυπουργός.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2006

Ποιοτική ενημέρωση


Ευτυχώς υπάρχει και η έγκυρη κρατική τηλεόραση και μας ενημερώνει καταλλήλως. Αύριο θα μάθουμε πως περπατάμε στην βροχή.

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2006

To video του Fake A Smile της Liv Kristine

Σε αυτό το link μπορείτε να βρείτε το videoclip του νέου single της Liv Kristine (τραγουδίστρια των Leaves' Eyes και πρώην των Theatre Of Tragedy. Από τις καλύτερες φωνές του μελωδικού Metal). Το single έχει τίτλο Fake A Smile και θα περιέχεται στο solo album της Liv Kristine με τίτλο Enter My Religion.

Ηρθε το τέλος του κόσμου...ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ!!!