Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006

Επιθέσεις φιλίας


Μ'αρέσουν όλες αυτές οι επιθέσεις φιλίας. Τόση αγάπη τελικά προς τους Κομμουνιστές! Για το καλό σας, λέει, κάντε αυτοκριτική για τα εγκλήματα των Κομμουνιστικών καθεστώτων. Δηλαδή ξεκινάμε με το αξίωμα ότι υπάρχουν Κομμουνιστικά εγκλήματα. Απλά τώρα πρέπει να βρούμε ποια είναι αυτά. 15 χρόνια μετά τις ανατροπές και ακόμη τα ψάχνουν. Μα τόσο καλά κρυμμένα είναι? Κι έχεις και τον κόσμο στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες να νοσταλγεί.

Δεν καταλάβατε, λέει, το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο. Το παρεξηγήσατε, λέει. Για να δώσει την ευκαιρία, λέει, στα Κομμουνιστικά Κόμματα να κάνουν αυτοκριτική και να εξιλεωθούν από την κακή εφαρμογή της καλής Κομμουνιστικής ιδεολογίας, γίνεται όλη η φάση. Έτσι μετά ξεκομμένοι από το κακό παρελθόν, να βγείτε στον κόσμο από καλύτερη και τίμια θέση.

Δεν εξισώνει, λέει, την Κομμουνιστική ιδεολογία με τα εγκλήματα. Η Κομμουνιστική ιδεολογία είναι μια χαρά και πολύ ωραία. Ωραία ρε παιδιά. Αν βρίσκετε σωστή την ιδεολογία ας την εφαρμόσουμε. Σχεδιασμένη οικονομία, κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, μηδενική ανεργία, δωρεάν παιδεία, υγεία, αθλητισμός, στέγη κλπ Ποιο είναι το πρόβλημα? Μην στενοχωριέστε. Δεν θα γίνουν εγκλήματα. Τώρα τα καταδικάζουμε αφού. Και αφού συμφωνείτε κι εσείς με τον Κομμουνισμό δεν χρειάζεται και η ταξική πάλη, που βγάζετε σπυράκια με αυτή. Ούτε ένας πυροβολισμός δεν θα πέσει. Θα μαζευτούμε μια μέρα όλοι μαζί και θα αποφασίσουμε να κάνουμε Κομμουνισμό. Κανείς δεν θα φέρει αντίρρηση. Έτσι ωραία και απλά. Πολιτισμένα. Όπως Αμερική!

Με το μνημόνειο, λέει, δεν σκοπεύουν να κυνηγηθούν οι Κομμουνιστές και τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Απλά θα καταδικαστούν στην συνείδηση του κόσμου, ειδικά στον κόσμο που είναι νοσταλγός. Δεν χρειάζεται να πάμε τους Κομμουνιστές στα ξερονήσια πλέον. Απλά τους κρεμάμε κουδούνια. Το τάδε Κομμουνιστικό Κόμμα δεν καταδίκασε τον σταλινισμό. Είναι τεντυμπόϊδες. Ε, εντάξει. Το πολύ-πολύ να τους κουρέψουμε γουλί, για να τους ξεχωρίζουμε. Ίσως να τους βάλουμε και κανένα αστέρι στον κόρφο τους, για να τους διακρίνουμε καλύτερα. Αλλά θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Συγνώμη για την παρεξήγηση!

12 Σχόλια:

At 1/25/2006 7:33 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Δεν υπάρχει νομική βάση για απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά ούτε και από την ΕΕ. Μόνο τα ίδια τα κράτη μπορούν να απαγορεύσουν λειτουργία κομμάτων και μόνο εφόσον οι συνταγματικές διατάξεις τους το επιτρέπουν.

 
At 1/25/2006 7:49 μ.μ., Blogger Rocean said...

Δεν είπε κανείς ότι υπάρχει η νομική βάση να απαγορευτούν τα ΚΚ σήμερα. Αλλά αν ψηφιστεί το αντικομμουνιστικό μνημόνειο ανοίγει τον δρόμο να φτιαχτεί και η νομική βάση κάποια στιγμή όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες. Δεν θα περιμένουμε να ανοίξουν τα ξερονήσια για να αντιδράσουμε.

 
At 1/25/2006 8:20 μ.μ., Blogger J95 said...

Δηλαδή ξεκινάμε με το αξίωμα ότι υπάρχουν Κομμουνιστικά εγκλήματα.

Θεώρημα.-

"Αξίωμα" είναι αν είσαι τόσο στον κόσμο σου που να νομίζεις ότι 15 χρόνια μετά δεν τα ξέρει κανένας, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης τα ξέρει τουλάχιστον από τον καιρό του Χρουστσώφ.

 
At 1/25/2006 9:39 μ.μ., Blogger Rocean said...

Ναι, ε? Για πες μας λοιποόν τις αποδείξεις για τις γεννοκτονίες και για τα εκατομμύρια των νεκρών που ακόμη και σήμερα όπως φαίνεται δολοφονεί ο Στάλιν.

 
At 1/27/2006 3:45 π.μ., Blogger libertarian said...

την κακή εφαρμογή της καλής Κομμουνιστικής ιδεολογίας

Δυστυχώς για εσάς που λατρέβετε αυτήν την θρησκεία, τα εγκλήματα δεν ήταν αποτέλεσμα κακής εφαρμογής αλλά η έκφραση της. Έκαναν ότι λένε τα ιερά βιβλία τπτ άλλο. Έκεί οδηγεί αναγκαστικά.

Ο παράδεισος που υπόσχεστε είναι κόλαση. Ένα είναι το σίγουρο σε αυτά τα συστήματα που σας αρέσουν πάντως.. δουλεία για όλους :Ρ

 
At 1/27/2006 5:30 π.μ., Blogger Rocean said...

Δεν μου λες? Αυτα τα λινκ που μας δίνεις, με την βλακώδη αντικομμουνιστική προπαγάνδα επιπέδου χουντικών της 21ης Απριλίου, εσύ τα διαβάζεις?

Αν τα καταφέρνεις, τι να σου πω? Μπράβο βρε! Χαίρομαι για σενα...

 
At 1/27/2006 1:30 μ.μ., Blogger libertarian said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 1/27/2006 4:00 μ.μ., Blogger libertarian said...

Γιατί είναι βλακώδης; Έχεις αντεπιχειρήματα ώστε να την αντικρούσεις; Ή ακολουθούμε την ίδια τακτική όπως με την θηριωδία του Στάλιν; Ειρωνεία ώστε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε συζήτηση που θα μας φέρει σε δύσκολη θέση.

Πως ακριβώς θα πραγματοποιήσετε την μηδενική ανεργία; Μέσω του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Το Κράτος θα σου αναθέσει με το ζόρι την εργασία που χρειάζεται το Σχέδιο και θα σε στείλει στο μέρος που χρειάζεται περισσότερο. Δεν υπάρχουν μα και μου, θα πας θέλεις δεν θέλεις. Δεν έχει σημασία τι θέλεις και τι εργασία έκανες πιο πριν, αν χρειάζονται πχ έναν ακόμα οικοδόμο, οικοδόμος θα γίνεις. Το πενταετές σχέδιο προτάσσει χ οικοδόμους, ψ ξυλουργούς etc. Στις καπιταλιστικές χώρες ένας από τους πολλούς λόγους που υπάρχει ανεργία (πέραν της περίπτωσης που δεν βρίσκεις δουλειά γιατί κανένας δεν θέλει την εργασία σου εκείνη την δεδομένη στιγμή κτλ) είναι και αυτός, οι άνθρωποι προτιμούν να είναι για λίγο καιρό άνεργοι παρά να δουλεύουν μακριά από το σπίτι τους ή να μετακομίσουν σε άλλη πόλη. Άλλες φορές προτιμούν να μείνουν άνεργοι διότι η εργασία που είναι διαθέσιμη δεν είναι αυτή που θέλουν (βλ. διπλωματούχους). Άλλος λόγος είναι οι μισθοί. Πχ προτιμούν να είναι άνεργοι μέχρι να βρουν μια εργασία που να προσφέρει πιο ικανοποιητικό μισθό. Στον σοσιαλισμό δεν έχεις την επιλογή να ψάξεις για άλλη δουλειά εφόσον ο μοναδικός εργοδότης που υπάρχει είναι το Κράτος, άσε που σου έχει στον κρόταφο ένα πιστόλι για να σε εξαναγκάσει να κάνεις αυτό που διαττάσει. Ουσιαστικά δεν διαφέρεις από τον δούλο στην αρχαία Ελλάδα. Ο αφέντης (το Κράτος) σε χρησιμοποιεί όπως θεωρεί αυτός καλύτερα παρέχοντας σου τροφή και στέγη.

Στέγη; Επίσης μέσω του κεντρικού σχεδιασμού. Το σπίτι σου θα είναι εκεί που προτάσσει το σχέδιο. Επίσης υιοθετείται ένα σύστημα εσωτερικών διαβατηρίων ώστε να μην υπάρξει μετακίνηση στις πιο επιθυμητές περιοχές της χώρας.

Διαφωνείς ότι η μόνη διαφορά της θρησκείας σου με τον Χριστιανισμό είναι ότι εσείς υπόσχεστε έναν επίγειο παράδεισο ενώ αυτοί στον άλλο κόσμο. Κατα τα άλλα και οι δύο παραδίδεται Κόλαση όταν έχετε στα χέρια σας την εξουσία. ;-)

 
At 1/27/2006 4:45 μ.μ., Blogger Rocean said...

Φίλε μου, δεν είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω σε βλακώδη άρθρα και βιβλία που παρουσιάζουν τον Κομμουνισμό σαν ελέφαντα. Δεν θα σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Προτιμώ να αντικρούσω τα επιχειρήματα για τους EL. Θα έχει και πλάκα τουλάχιστον.

Για τα υπόλοιπα που λες, κάτσε διάβασε τι πραγματικά ίσχυε στις Σοσιαλιστικές χώρες και μην αναπαράγεις αυτές τις σαχλαμάρες και φαντασιώσεις διάφορων ασχέτων.

Ή ρώτα κάποιον που ήρθε από πάνω να σου πει πως σπούδαζε κάποιος και πως έβρισκε δουλειά και αν έκανε αυτό που ήθελε.

 
At 1/27/2006 6:35 μ.μ., Blogger libertarian said...

Ως ελέφαντα; Γιατί πχ αυτό το σημείο του άρθρου δεν ισχύει;
a system of internal passports and visas is adopted to limit the severity of housing shortages in the more desirable areas of the country.

Για γράψε στο google τις λέξεις κλειδιά Cuba Freedom of movement Law Decree 217

Inside the island there are also restrictions to freedom of movement. Law Decree 217, dated April 26, 1997, prohibit inhabitants of rual areas or other provinces from establishing residence in the capital.
...
In the main cities and towns of the country, there are upper class residential areas referred to "frozzen zones" where houses are assigned only to Communist Party elite and high-ranking militaries. Access to these zones is restricted or prohibited to nonresidents.


ή freedom of movement USSR

Under the 1993 Russian Constitution, the internal passport system was abolished and freedom of movement was granted, including the right to move permanently abroad. - Migration Information Source

Και αφού είναι όλα τόσο ρόδινα όπως πιστεύεις γιατί τότε έφτιαξαν το Τείχος;

Μήπως γιατί: Από το 1949 έως το 1961 πάνω από 2.6 εκατομμύρια ανατολικό-γερμανοί διέφυγαν προς την δυτική Γερμανία. Το Κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας είδε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποτρέψει την διαφυγή προς την Δύση και αποφάσισε στις 13 Αυγούστου 1961, να κλείσει τα σύνορα μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού Βερολίνου

Γιατί η φυγή τιμωρείται με ποινή Θανάτου;

Γιατί το σκάνε με κάθε μέσο με κίνδυνο να πνιγούν στον ωκεανό;

Migrants have been found on rafts or small boats made out of refrigerators, bathtubs, surfboards and inner tubes, but the truck was believed to be a first.

Καταπίνεις ότι σε ταΐζει το Κόμμα έτσι άκριτα; Καλά δεν αναρωτήθηκες ποτέ πως διάολο μπορούν να πραγματοποιηθεί η "μηδενική ανεργία"; Έστω ότι όλοι οι άλλοι λένε ψέμματα για τις μαζικές μετακινήσεις και το Κόμμα λέει την Αλήθεια. Τι γίνεται όταν υπάρχουν 50 έργα αλλά 200 αρχιτέκτονες; Τι κάνουν οι υπόλοιποι; Γενικά δεν έχεις τέτοιες απορίες; Ή ότι λέει το Κόμμα είναι θέσφατο και δεν χρίζει κριτικής; Δεν κάνετε τέτοιες ερωτήσεις στην Ιδεολογική Επιτροπή;

 
At 9/20/2006 2:19 π.μ., Blogger Ζoe said...

@libertarian
εχω βαρεθει να ακουω τα ιιιδια και τα ιιιδια. γιατι σας φοβιζει τοσο ο κομμουνισμος? Και γιατι τοση επιθεση σ ενα κομμα με τοση ιστορια? Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει...

 
At 2/15/2007 9:27 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

This is very interesting site... Malpractice and negligence films

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home