Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2006

Εκκλησιαστικά παζάρια


Σου δίνω μια καύση νεκρών μου δίνεις τους μισθούς (είδηση)

Ωραία πράγματα. Χριστιανικά! Δηλαδή αν μιλήσουμε και για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας τι θα ζητήσει? Την Πελλοπόνησο και την Κρήτη?

Την εικόνα την βρήκα εδώ

3 Σχόλια:

At 1/16/2006 11:47 π.μ., Blogger funEL said...

Παρ όλο που σας κόπτομεν για υποχθόνιο κουλτουριαραίικο μπλε ιλλουμινάτι καλικατζάρι, θα σας διαφωτήσουμε από πρώτο χέρι.

Όχι μόνο τη Δυτική Ευρώπη και την Απω Ανατολή, αλλά και το Νοτιοδυτικό Σύμπαν, προφανώς τον Λ Κενταύρου και 349.227 γαλαξίες βοριοδυτικά του Σειρίου ΖΗΤΗΣΕ ο Παναγιότατος...

 
At 1/16/2006 4:27 μ.μ., Blogger Θεία Δίκη said...

Πήγαμε, που λέτε, μια φορά στην Σιάτιστα, πάνω στην Κοζάνη. Και ήταν Κυριακή και πήγαμε στην εκκλησία. Και ήταν εκεί ένας παπάς και καθόταν στον δεσποτικό θρόνο. Εμένα με έτρωγε, τι αρσουζλίκια είναι αυτά; Ο παπάς στο δεσποτικό θρόνο; Η ξαδέρφη μου η Ευθυμία, που με φιλοξενούσε και μαζί πήγαμε στην εκκλησία, με πήρε χαμπάρι και γελούσε, άλλη ατεψίζα αυτή.
Ε, κοντεύει να πει το Ευλογημένη Βασιλεία, σηκώνεται ο παπάς και μπαίνει στο Ιερό. Και βγαίνει Δεσπότης!
Ήταν ο επίσκοπος Σιατίστης. Μόνο για δεσπότης δεν έμοιαζε. Σαν Άγιος ήτανε, σαν αυτούς στις εικόνες. Με ένα τριμένο ράσο κι ένα καλυμάφκι καλογερίστικο.
Συγχωρέθηκε πριν από μερικές μέρες, ήσυχα και χωρίς νταούλια. Διαθήκη άφησε ένα χαρτί, που ευλογούσε όλους τους πιστούς της επισκοπής του. Από υπάρχοντα, δυο φορεσιές καλογερίστικες και τα αρχιερατικά άμφια που τον θάψανε.
Αυτός ο δεσπότης, όταν σε κοίταζε, νόμιζες πως χαμογελούσαν οι ουρανοί.
Τώρα εσείς συζητήστε για τα καμώματα του κυρίου Παρασκευαΐδη.

 
At 2/22/2007 6:38 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home