Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2006

Παρακαλείται ο Δήμος Πτολεμαϊδας...


...να μας ανάψει επιτέλους τα φώτα, γιατί όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί. Εντάξει. Παίξαμε την τυφλόμυγα, θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια. Αρκετά έμεινε όμως κλειστός ο φωτισμός του κεντρικού δρόμου της πόλης, επειδή αποφάσισε ο Δήμαρχος να μας επιδείξει έργο Χριστουγεννιάτικα στολίζοντας την πλατεία με φωτισμένα καράβια, φάτνες, προτζέκτορες κλπ Αλλά αν είναι να μείνει η υπόλοιπη πόλη μέσα στο σκοτάδι για την καύλα του Δημάρχου, μην σώσει και στολιστεί η πλατεία. Δεν κοιτάμε τα χάλια μας. Θέλουμε και στόλισμα, με τους άχρηστους που μπλέξαμε.

500 εργοστάσια της ΔΕΗ έχουμε στην περιοχή. Αυτή την καταραμένη την πόλη δεν μπορούμε να την φωταγωγήσουμε σωστά!

8 Σχόλια:

At 1/09/2006 11:48 π.μ., Blogger Charalampos said...

Ναι αλλά δεν μπορείς να πεις τίποτα για το καράβι!

Θα ήθελα την επόμενη χρονιά να βρουν ένα τρόπο να στολίσουν και τις λακούβες στους δρόμους, έτσι και αλλιώς τις έχουμε τόσα χρόνια που σιγά -σιγά έχουμε αρχίσει να αποκτούμε προσωπική σχέση μαζί τους.

 
At 1/09/2006 3:04 μ.μ., Blogger Θεία Δίκη said...

Αχ, ναι βρε αγόρι μου!
Πες τους να ανάψουν και τη λάμπα έξω από το σπίτι μου, που όλο σκοντάφτω όταν πάω στο χαλέ.
Καρααϊσκάκη 99, στον Εύοσμο, πες τους.
Στον Εύοσμο, ε, όχι στου Παπάφη.

 
At 1/10/2006 11:53 π.μ., Blogger Charalampos said...

Όσο και να γκρινιάξουμε η Πτολεμαϊδα δεν αλλάζει.

Αλήθεια την ιστορία με το Μποδοσάκειο την ξέρεις?

Λοιπόν φήμες λένε ότι τελικά το καμάρι της Δυτικής Μακεδονίας δεν έγινε περιφερειακό νοσοκομείο γιατί σε αυτήν την περίπτωση κάποιοι από τους διευθυντές των κλινικών εκεί θα έχαναν τη θέση τους γιατί δεν έχουν τα τυπικά προσόντα.

Άντε να μην πω τίποτα για τους 2 αξονικούς που έχουν [ένα στα ιατρεία κάτω και ένα πάνω στα χειρουργία] οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται για να θησαυρίζει κάποιος ιδιώτης.

Αλλά αυτά είναι... είπαμε φήμες.

Μην τα ρίχνουμε όλα στους Κοζανίτες έτσι;

 
At 1/10/2006 5:16 μ.μ., Blogger Rocean said...

Όχι. Προσωπικά δεν τα ρίχνω καθόλου στους Κοζανήτες. Σιχαίνομαι αυτή την λογική. Είναι ανούσια αυτή η κόντρα. Νοσοκομείο η Κοζάνη. Νοσοκομείο και στην Πτολεμαϊδα. Στρατόπεδο στην Κοζάνη. Στρατόπεδο και στην Πτολεμαϊδα. Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη. Πανεπιστήμιο και στην Πτολεμαϊδα. Μπουρδέλα στην Κοζάνη. Μπουρδέλα και στην Πτολεμαϊδα. Έλεος δηλαδή. Όλη η Ελλάδα έτσι λειτουργεί και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τα πάντα γίνονται για τις πελατειακές ανάγκες.

Κανείς δεν σκέφτεται π.χ. ποια είναι η ανάγκη της Ελλάδας για την Παιδεία. Βλέπουμε τα αΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια σαν έναν τρόπο να πουλάνε καφέδες και ποτά οι καφετέριες και τα μπαρ. Και για να νοικιάσουν τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες πιο ακριβά. Το θέμα της μόρφωσης, του πολιτισμού, της ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης κανείς δεν το κοιτά. Και μετά βγαίνουν τούβλα τα παιδιά από την εκπαίδευση και παραπονιόμαστε. Γιατί παραπονιόμαστε? Τουλάχιστον το Χ club πλούτισε από τους φοιτητές! Ή ο τάδε ιδιοκτήτης έβγαλε μπόλικο χρήμα από την πανάκριβη ενοικίαση της γκαρσονιέρας του. Άσχετα αν ο ίδιος άνθρωπος θα στείλει το παιδί του να σπουδάσει σε άλλη πόλη και θα το πληρώσει κι αυτός πανάκριβα, για να ...ενισχύσει την τοπική κοινωνία της άλλης πόλης. Άσε που ταυτόχρονα ανεβαίνει και το κόστος ζωής για όλους.

Παραλογισμός μέχρι αηδίας δηλαδή.

Είπες για το Νοσοκομείο. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζεται και τι γίνεται αν ονομαστεί αλλιώς. Αυτό που ξέρω είναι ότι και έτσι όπως είναι έχει ελείψεις από ιατρούς και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό. Δηλαδή μπόλικες θέσεις εργασίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος με τα λαμπάκια του έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Δηλαδή μπόλικες θέσεις εργασίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΔΕΗ έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Εδώ κι αν έχουμε μπόλικες θέσεις εργασίας αν στείλουμε στον διάολο, τα παράσιτα, τους εργολάβους.

Γενικά όπου γίνονται μισές δουλειές με δίμηνα, stage και άλλες τέτοιες εγκληματικές μπούρδες, να πάρουν μόνιμο προσωπικό. Μόνο με μόνιμες σταθερές δουλειές ανεβάζεις την ποιότητα ζωής μιας πόλης. Ανακυκλώνοντας την ανεργία το μόνο που καταφέρνεις είναι να ανακυκλώνεις και την μιζέρια.

Κι έχεις μετά τον Δήμο να... διεξάγει αγώνα για να έρθει Πανεπιστήμιο στην Πτολεμαϊδα. Κάτσε ρε φίλε. Εσύ ο ίδιος είσαι ο παράδεισος των δίμηνων, των stage και όλων των μορφών υποαπασχόλησης (και αυτές με πελατειακά κριτήρια). Δημιουργείς δηλαδή το πρόβλημα. Και θα μας φέρεις Πανεπιστήμιο για να μας το λύσεις? Ή κατηγορούμε την Κοζάνη? Έλεος δηλαδή!

ΑΛλά και με την λογική τους. Στην Κοζάνη υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές. Η Κοζάνη, πλέον με τον νέο δρόμο, απέχει 10-15 λεπτά μόνο. (στις μεγάλες πόλεις οι φοιτητές κάνουν πολύ περισσότερη ώρα για να πάνε από το σπίτι τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα) Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό και για την τοπική αγορά της Πτολεμαϊδας και για να έρθουν εκατοντάδες φοιτητές να μείνουν στην Πτολεμαϊδα. Αν δεν γίνεται αυτό είναι γιατί είμαστε άχρηστοι και δεν μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ελκυστική για να ρθει να μείνει κάποιος. Δεν μας φταίει η Κοζάνη. Εδώ όλοι οι Πτολεμαϊδιώτες θέλουν να φύγουν. Πως θα ρθει ο ξένος εδώ?

Ωχ! Πολλά είπα! Αλλά αν αρχίσεις να λες για τα προβλήματα αυτής της πόλης δεν τελειώνεις εύκολα.

 
At 1/11/2006 3:25 μ.μ., Blogger Charalampos said...

Καλά με πέθανες!

Φήμες... [αχ αυτές οι φήμες] θέλουν στην κατάθεση της πρότασης για να έρθει κάποια σχολή ΤΕΙ στην Πτολεμαίδα να έπεσε το επιχείρημα ότι "κλείνουν τα γυράδικα". Αλλά αυτό μπορεί να είναι και κακία κάποιων ανεγκέφαλων οι οποίοι προσπαθούν να δουν πίσω από τα λαμπάκια.

Όσο για τη ΔΕΗ το κάρβουνο στην Πτολεμαίδα παίζει για καμιά 25αρια ακόμα χρόνια. Μετά τι? Και άντε να υποθέσω ότι θα αλλάξουν τις μονάδες να δουλεύουν με φυσικό αέριο. Αλλά όλος ο κόσμος ο οποίος δουλεύει για παράδειγμα στα ορυχεία?

Λύση δεν είναι η μονιμότητα στο δημόσιο ή στο δήμο.

Λύση είναι να βρεις τρόπους να κάνεις την πόλη σου καλύτερη, και περισσότερο ελκυστική τόσο για αυτούς που μένουν μόνιμα εκεί όσο και για τους επισκέπτες.

Φτάνει η γκρίνια όμως.

Που πήγαινες λύκειο?

 
At 1/11/2006 4:55 μ.μ., Blogger Rocean said...

ΕΠΛ τέλειωσα

 
At 2/16/2007 2:47 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Best regards from NY! d max technology digital cameras Facelift for wrinkles Virgin cosmetics company Zocor muscle cramps didrex online Anti virus syrmantec norton sale imitrex 6 sterling silver charm bracelet drug hydrocodone testing buy tramadol Do it yourself garage storage shelves neurontin articles

 
At 2/22/2007 6:28 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home