Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2006

Communication uber alles!


Μάλιστα. Τώρα τα κατάλαβα όλα. Μία κυβέρνηση μπορεί άνετα να εφαρμόσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική γουστάρει. Να καταργεί 8ωρα. Να διαλύει τις εργασιακές σχέσεις. Να κλείνουν εργοστάσια κι επιχειρήσεις χάρη στην πολιτική της. Να διαλύει ακόμη και την κουτσή και στραβή κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, υγεία κλπ. Να ξεπουλάει τα πάντα και τους πάντες. (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή κλπ) Να παραδίδει την χώρα στο έλεος κάθε πρακτόρου, υποπρακτόρου, χαφιέ κτλ. Να υποκλείνεται στις εντολές άλλης χώρας. Να βοηθάει μια άλλη χώρα να επέμβει και να βομβαρδίσει μια άλλη χώρα. Και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ακόμη κι αν κάνει όλα αυτά λοιπόν μια Κυβέρνηση, μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει χωρίς κανένα πρόβλημα. Φτάνει να τηρεί κάποιους κανόνες επικοινωνίας που να μην της χαλάνε την μόστρα του «σεμνού και ταπεινού». Κι ακόμη αν χαλάσει η μόστρα, φτάνει απλά να αλλάξει ένα πρόσωπο και να μπει στην θέση του άλλο πρόσωπο. Τότε η «σεμνότητα και ταπεινότητα» διορθώνεται ως δια μαγείας. Ή μήπως όχι?

2 Σχόλια:

At 1/12/2006 7:47 μ.μ., Blogger Θεία Δίκη said...

Τώρα εσύ διατυπώνεις ρητορικά ερωτήματα, που μας έλεγε και ο κύριος Ζαχαριάδης, ο Κωνσταντίνος, που μας έκανε Ιστορία στη Μεγάλη του Γένους.
Αυτά, γιαβρί μου, τα ξέρουνε κι οι πέτρες. Έτσι κάνανε οι σερσερήδες, οι διακονάρηδες του κεφαλαίου, από πάντα. Έτσι κάνουν και τώρα. Έτσι θα κάνουν και για όσο τους δίνουμε τον ψήφο μας, και προπάντων τον ύπνο - που κοιμόμαστε σαν τα χαϊβάνια!

 
At 1/12/2006 10:13 μ.μ., Blogger Rocean said...

Μην με μαλώνεις γιαγιάκα. Εμείς στο Στρουμφο-χωριό έχουμε κοινοχτημοσύνη. Δεν ξέρουμε από κεφάλαιο

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home